fredag 29. juni 2012

Rømmegrøt

Rømmegrøt til middag passer fint om sommeren. Smaker kjempegodt med spekemat og flatbrød til. Eventuelt går det ann å lage grillspyd med diverse spekemat, melon og jordbær. Det får bli en annen gang for min del. Denne gangen ble det bare rømmegrøt, flatbrød og spekeskinke.


Oppskriften finner du på Tine.no, under oppskrifter. Slett ikke vanskelig å lage, lang tid tar det heller ikke!

Da ønsker jeg alle ei god helg!!

tirsdag 26. juni 2012

superenkel pizza

Her kommer oppskrift på en superenkel variant av pizza. Det går fint ann å lage bunnene selv av pizzadeig, eventuelt med litt grovt mel i, eller bruke polarbrød som jeg gjorde her:


Oppskriften er som følger:

Ha litt rømme/creme fraiche på en liten pizzabunn/polarbrød
Ha over litt ost
Ha spekeskinke på toppen

Steikes på 200 grader til osten er smelta og spekeskinka er litt stekt.

Det smaker veldig godt med litt salat til, for eksempel ruccola.

Superenkelt og godt!!

søndag 24. juni 2012

Fruktsalat

Dette er familiens yndlingsdessert (rett etter is fra iskremgarden selvfølgelig). Den er lett og lage og ungene kan være med og dele frukt.


Det ble ikke noe bra bilde, for jeg hadde bare gul og grønn frukt denne gangen. Aller finest blir det om en velger frukt med forskjellig farge. Trikset er å ha litt sjokolade i... Selvfølgelig ikke fullt så sundt, men veldig godt!

Oppskriften er enkel:

Skjær opp forskjellig type frukt etter ønske, tilsett hakka sjokolade, og ha i yoghurt (velg smak selv, men vaniljeyoghurt og melonyoghurt er veldig godt) eller vaniljekesam til passe konsistens.

En flott søndag ønskes til alle!

fredag 22. juni 2012

I`m back!

Da er det mange måneder siden sist jeg blogget, det er faktisk et helt svangerskap siden sist. Resultatet er en nydelig gutt som i dag er 8 dager gammel. Jeg kan love at det ikke skal gå like lenge til neste gang. Men det er travelt å være 4-barnsmor, så vi får se hva det blir tid til. I dag ble jeg inspirert til å bake igjen. Resultatet ble denne kaka:


Det er chocolate fudge cake fra Nigella. Oppskriften ligger på detsøteliv, så jeg skriver den ikke her. Kaka ble kjempegod, men ganske mektig. Den er ikke så stor, men dobbelt så høy som vanlige kaker, så det er mye kake!


Anbefaler absolutt denne kaka, den var ikke spesielt vanskelig å lage. Nå har jeg mye sjokoladekake i kjøleskapet, så får håpe det kommer litt besøk så jeg "slipper" å spise alt alene...

Vi hadde fiskeboller til middag i dag, men vi hadde hele to desserter. Denne kaka var den ene og den andre kommer i neste innlegg.

Ønsker alle ei god helg!!